Welkom bij de Allergie checker

Boodschappen doen is voor mensen die te maken hebben met een voedselallergie bijna synoniem voor kleine letters op etiketten lezen. Kan dat in dit digitale tijdperk niet handiger? Jazeker! Welkom bij de Allergie Checker. De Allergie Checker bestaat uit twee applicaties die aan elkaar gekoppeld zijn: een webapp, waarmee u thuis via tablet, laptop of gewone computer uw persoonlijke profiel kunt invullen en een smart phone app waarmee u in de winkel producten kunt scannen.

Webapplicatie

Om ervoor te zorgen dat u gemakkelijker boodschappen kunt doen, biedt de Allergie Checker de mogelijkheid om een persoonlijk profiel aan te maken in een beveiligde omgeving, waarin u kunt aangeven welke allergieën u in welke mate heeft.

Smart phone

In de supermarkt kan met uw smart phone de barcode van een artikel worden gescand, waardoor meteen alle relevante informatie over het product op het scherm wordt getoond, voorzien van een advies over de geschiktheid voor u. Mocht u gasten te eten krijgen met een andere allergie dan uzelf, dan kunt u via de “toon alles”-knop alle allergie-informatie opvragen.


Allergie-checker is op dit moment in ontwikkelling.
Voor meer infomatie over dit onderwerp kunt u vinden op de website van Wageningen Food & Biobased Research.